Himmelskt goda maränger på kikärtsspad

Himmelskt goda maränger på kikärtsspad

4 ingredienser

1 h 15 min

Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

Zeta ekologiska kikärtor
Zeta kikärtor produktbild ny

Zeta ekologiska kikärtor

Kikärtornas fasta konsistens och nötiga ton gör dem utmärkta i soppor, grytor eller hummus.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 dl Zeta Ekologiska Kikärtor, spadet
  • 1 tsk Zeta vitvinsvinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Smeten räcker till 15 stora maränger eller 80 små.
  2. Mät upp kikärtsspad och vitvinvinäger samt vaniljsocker i en bunke, gärna av rostfritt stål.
  3. Vispa skummigt med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning.
  4. Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet.
  5. Spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.
  7. Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer