Två varianter på hjärtformade mördegskakor - en chokladkaka med vaniljfyllning och en vaniljkaka med hallonfyllning. Varför inte baka dessa till alla hjärtans dag?
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan resten och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper. Om du har möjlighet stoppa in pappren i kyl, frys eller utomhus vintertid i 5-10 minuter för att få så fin form på kakorna som möjligt.
Stansa ut hjärtan. Stansa gärna ut ett mindre hjärta i mitten på hälften av kakorna så att fyllningen syns när de läggs ihop. Grädda i ca 12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera beroende på formens storlek.
Vaniljfyllning
Blanda ihop allt med en slickepott till en slät smet och fyll på en spritspåse. Spritsa eller bred fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan. Förvara i frys eller njut direkt.
Vaniljdeg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan resten och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper. Om du har möjlighet stoppa in bakplåtspappret i kyl, frys eller utomhus vintertid i 5-10 minuter för att få så fin form på kakorna som möjligt.
Stansa ut hjärtan. Stansa gärna ut ett mindre hjärta i mitten på hälften av kakorna så att fyllningen syns när de läggs ihop. Grädda i ca 12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera beroende på formens storlek.
Hallonmarmelad
Koka ihop alla ingredienser i en kastrull till 107 grader (kokar du till en lägre temperatur så kommer sylten bli för rinnig). Mixa slätt med stavmixer. Låt svalna.
Spritsa eller bred fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan. Förvara i frys eller njut direkt.