Hjärtformade prinsessbakelser

POPULÄRT
koket.se
Hjärtformade prinsessbakelser
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Hjärtformade prinsessbakelser

18 ingredienser

1 h 30 min

Hur gulliga är inte dessa hjärtformade miniprinsesstårtor? En utmärkt och lite pysslig bakelse att göra till någon du tycker extra mycket om.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner bakelser

Rulltårtsbotten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver

Vaniljkräm

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 äggulor, stora
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver (eller vaniljpasta)

Fyllning

  • 1 dl hallonsylt
  • 3 dl vispgrädde

Dekoration

  • 300 g marsipan, rosa
  • majsstärkelse, till utkavling
  • marsipan, röd (till ros)
  • florsocker

Gör så här

Vaniljkräm

  1. Rör samman allt till vaniljkrämen i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen börjat tjockna.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och vänd över krämen i en skål. Låt krämen svalna helt och hållet i rumstemperatur, inplastad innan du fyller din tårta med den.

Rulltårtsbotten

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  3. Häll upp smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den blivit genomgräddad men knappt fått någon färg. Lått svalna helt och hållet på plåten innan du stansar/skär ut dina bottnar.
  4. Skär eller stansa ut hjärtan i rulltårtsbottnen. Du behöver tre stycken för varje bakelse. Viktigt om du använder en utstansare eller ritar en egen mall är att du gör en så tydlig hjärtform som möjligt så att formen inte försvinner när du täcker och dekorerar tårtan med grädde och marsipan.
  5. För varje bakelse fyller du första botten med ett tunt lager hallonsylt, lägger på en botten och sedan ett lager med vaniljkräm. Lägg sedan på en botten till. Täck med plastfolie och låt stå i kyl för att de ska sätta sig medan du vispar upp grädden till mjuka toppar.
  6. När grädden är vispad är det bara att täcka bakelserna i vispgrädde med ett tunt lager på sidorna och ett tjockare lager på toppen. Släta ut grädden så noggrant du kan. Ställ tillbaka bakelserna i kylen medan du förbereder marsipanen.
  7. Knåda marsipanen tills den blir mjuk för hand och kavla ut den ca 3-4 mm tjockt. Använd majsstärkelse om marsipanen fastnar, allra lättast blir det med en utkavlingsmatta. Viktigt är att marsipanen är större än vad som behövs för att precis täcka bakelserna så att du har marginal.
  8. Vänd marsipanen över de kalla bakelserna. Släta ut och skär bort överflödig marsipan.
  9. Dekorera med röd marsipan och florsocker. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.