Hjortronsoppa med mandelbiskvier

koket.se
Hjortronsoppa med mandelbiskvier
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Hjortronsoppa med mandelbiskvier

12 ingredienser

1.5 h

Avsluta middagen med en dessert med svenska smaker. Stefan Ekengren bjuder på en hjortronsoppa som serveras med mylta och mandelbiskvier. Mums!

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Hjortronsoppa

  • 3 dl hjortron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vin, söt sort
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och grovt hackad

Mylta

  • 3 dl hjortron
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång

Mandelbiskvier

  • 100 g mandelmassa
  • 40 g strösocker
  • 1 äggvita

Gör så här

Hjortronsoppa

  1. Koka upp alla ingredienser och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt sedan kallna helt.
  2. Sila soppan genom en fin sil och se till att pressa ur så mycket som möjligt ur hjortronen. Servera soppan varm eller kall.

Mylta

  1. Strö socker över hjortronen och vaniljstången, låt stå i minst 1 timme.

Mandelbiskvier

  1. Blanda mandelmassa, socker och äggvita. Spritsa ut toppar och baka i ugnen på 180 graders i ca 5 minuter.