4 citron + 1 lime (skal från alla och saft från 2)
Dekoration
marsipan
karamellfärg, grön, gul och orange
Gör så här
Börja med att smöra och bröa tre sockerkaksformar (ca 10-15 cm) samt värma ugnen till 150 grader varmluft.
Kakan
Sikta ner mjölet i en bunke. Blanda sedan ner alla kryddor, salt, bakpulver och vanilj. Blanda väl.
Vispa i en annan skål ägg och socker poröst. Vänd sedan försiktigt ner den torra blandningen (gärna förhand) för att behålla luften. Sist men inte minst så ska de rivna morötterna och oljan tillsättas och än en gång blanda ihop försiktigt.
Fyll formarna och grädda ca 45 minuter. Låt svalna innan servering.
Frosting
Vispa ihop smör och färskost tills det blir en fast och krämig smet. Tillsätt florsocker, citrusskal och -saft efter smak, blanda väl och kyl sedan tills servering.
Dekorationer
Färga marsipanen till grön, orange och gul. Forma sedan till små morotsdekorationer. Gör även gula rosor att placera runt morötterna samt på fatet.