Högrevsburgare med gruyère och tryffeldressing

Korvbrödsbagarn Högrevsburgare med gruyère och tryffeldressing
Foto: Köket.se

Högrevsburgare med gruyère och tryffeldressing

13 ingredienser

45 min

En lyxig hamburgare som har allt! Saftig högrevsfärs, smakrik gruyère, saltgurka, karamelliserad lök och krämig tryffeldressing.

Nyhet! Korvbrödsbagarn Real Burger bun
Korvbrödsbagarn Real Burger bun produkt

Nyhet! Korvbrödsbagarn Real Burger bun

Ett unikt bröd med neutral smak, luftig konsistens och perfekt tuggmotstånd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Real Burger bun
  • 600 g högrevsfärs
  • 150 g gruyèreost
  • 8 skivor saltgurka
  • 2 gula lökar
  • smör, till stekning
  • 125 g haricots verts

Tryffelmajonnäs

  • 1 ägg (hela ägget)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl neutral matolja
  • 1 msk tryffelcréme (eller några droppar tryffelolja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Börja med tryffelmajonnäsen. Häll ner alla ingredienser utom tryffelcrème i en mixerkanna med höga smala kanter. Häll sist ner oljan.
  3. Ställ ner en stavmixer i botten på kannan och börja mixa. Efter några sekunder ser du att majonnäsen börjar gå ihop i botten, då kan du röra stavmixern försiktigt uppåt. Fortsätt uppåt du har en krämig och god majonnäs färdig. Smaka av med tryffelcrème och eventuellt mer salt eller vinäger.
  4. Vänd haricots verts i lite olja och krydda med salt. Lägg ut i en ugnsform och rosta i ugnen i ca 12-15 minuter, tills de blivit fina och krispiga.
  5. Skala och skiva löken. Stek på låg medelvärme i en stekpanna tills den är mjuk och har fått en fin färg.
  6. Rosta bröden i ugnen eller i stekpannan, så de får en fin yta på insidan.
  7. Dela färsen och forma till 4 stycken burgare, salta och peppra. Grilla eller stek hamburgarna, ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg på osten när du vänder burgarna första gången så den hinner smälta medan andra sidan stekt.