Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och skär den sedan i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Det är gott att behålla skalet på.
Ringla över olivolja, salta och blanda väl så att olja och salt fördelas jämnt. Sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter tills potatisen fått fin färg.
Hamburgerdressing
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
Guacamole
Halvera avokadon och gröp ur köttet och lägg i en bunke. Mosa avokadon grovt, det är gott om det finns kvar avokadobitar så att guacamolen blir lite ”chunky”.
Pressa över limesaft och pressa i vitlöken. Finhacka chilin, hacka tomat och koriander och lägg i bunken och blanda ihop alltsammans. Avsluta med att salta och peppra efter smak.
Högrevsburgare
Blanda färsen med salt, svartpeppar och worcestersås. Provstek eventuellt en liten bit för att smaka av kryddningen. Dela färsen i fyra delar och forma och platta ut till burgare.
Stek hamburgarna ca 2 minuter per sida i olivolja och smör i panna på medelstark värme. Efter första vändningen, lägg på ostskivorna så att osten börjar smälta.
Montera ihop burgarna med hamburgerbröd, salladsblad, tomat, tunt skivade rödlöksringar och hamburgerdressing, Lägg upp den ugnsrostade klyftpotatisen vid sidan om och lägg avslutningsvis på en rejäl klick av den goda guacamolen.