Hoisinkarré med smashad gurksallad

POPULÄRT
koket.se
Hoisinkarré med smashad gurksallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Hoisinkarré med smashad gurksallad

14 ingredienser

30 min

Fredagsmiddag på 30 minuter blir det med Jennies smakrika fläskkarré som får god smak av hoisinsås och serveras med en smashad gurksallad med lite sting.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskkarré, i skivor
  • 2 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl hoisinsås

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön, rostade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • ev salt

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt

Gör så här

  1. Börja med gurksalladen. Banka gurkan med handtaget på din kniv. Klyv på längden och skär i ca 2 cm stora bitar. Banka chilin på samma sätt och skiva i tunna skivor. Lägg i en bunke med gurkan.
  2. Häll på soja, vinäger, sesamolja, sesamfrön samt koriander. Blanda runt och smaka av med ev lite salt.
  3. Blanda soja med riven vitlök, sesamolja och hoisinsås. Stek köttet på medelhög värme och pensla med hoisinsåsen allt eftersom. När köttet är färdigt, lägg att vila i 5 minuter.
  4. Skiva upp köttet och servera på en bädd av jasminris och den fräscha gurksalladen till.