Gör en nyttig och lyxigt god variant av hamburgare! Servera hönsburgaren i isbergssalladsblad med cashewmajonnäs och picklad rödlök tillsammans med sötpotatispommes.
Blötlägg cashewnötterna i minst en timme, helst två, för att få en krämig konsistens. Lägg i alla ingredienser i en mixer/matberedare. Kör till en krämig konsistens och tillsätt mer vatten vid behov.
Picklad rödlök
Skiva rödlöken på mandolin eller skiva tunt. Vispa ihop risvinäger, agave och flingsalt. Häll upp allt på burk.
Sötpotatispommes
Sätt på ugnen på 225 grader.
Skär potatisen i stavar, behåll skalet på. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut stavarna. Pudra över majsstärkelse med en sil och blanda ordentligt.
Häll över olivolja och flingsalt efter smak och blanda runt lite, men låt gärna stripsen ligga på ett lager. Ugnsrosta sötpotatisen i ca 30-40 minuter eller tills de blir krispiga.
Hönsburgare
Skiva salladslöken i tunna skivor, hacka dragon och chili fint och vänd samman med rivet limeskal och färs.
Smaksätt färsen med fisksås, salt och peppar.
Forma färsen till fyra burgare, gnid in dem med lite olivolja och grilla i en rykande het grillpanna.
Servering
Lägg burgarna i varsitt skålat salladsblad. Lägg på skivad tomat, bred på lite cashewmajonnäs, lägg på picklad rödlök och toppa med mynta.