ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar)
1 dl japansk soja
2 dl crème fraîche
3-4 cm färsk pepparrot, smaka av
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 195 grader.
Skär vitkålen i klyftor. Lägg dem med snittytan ner på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, salta.
Blanda honung med vatten. Pensla klyftorna med honungsvattnet. Ringla över rapsolja och lägg på hackad rosmarin.
Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen till innertemperaturen i kålen är 90 grader.
Ta ut ur ugnen, lyft av folien och pensla med honungsvattnet igen.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen med skinnsidan ner i en stekpanna och stek tills skinnet fått färg och blivit knaprigt. Vänd och häll på sojan i pannan. Tillaga klart i ugnen 5-10 minuter, tills innertemperaturen är 72 grader.
Skär i skivor och slå över stekskyn.
Vispa crème fraiche med riven pepparrot och salt.
Servera den rostade kålen med kyckling och pepparrotsfraiche.