Honungs- och hoisinglaserade revben

POPULÄRT
honungs och hoisinmarinerade revbensspjäll
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Honungs- och hoisinglaserade revben

11 ingredienser

2 h

Söta, salta och klibbiga revben med magiska smaker av honung, vitlök, ingefära och hoisinsås. En magisk rätt med asiatiska smaker.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg tunna revbensspjäll, skurna i bitar
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ostronsås
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, skalade och rivna
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk svart risvinäger (kinesisk, eller balsamvinäger)
  • 1 msk gochujang (eller sambal oelek om man vill ha lite hetta)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg revbenen i en ugnsform eller en djup plåt. Salta och peppra.
  3. Häll 1–2 dl vatten i botten och täck hela formen med aluminiumfolie. Ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Låt stå i ugnen i 1,5 timme. Rör under tiden ihop resterande ingredienser till en glaze.
  4. Höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folien, häll av vätskan som har bildats och pensla glazen på köttet. Låt köttet stå i ugnen i ytterligare cirka 20 minuter, tills glazen bubblar. Då blir den som bäst – både krispig och klibbig. Servera revbenen direkt.