Honungsgrillade gurkspett med fetaost

koket.se
Honungsgrillade gurkspett med fetaost
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Honungsgrillade gurkspett med fetaost

14 ingredienser

30 min

Testa att lägga gurka på grillen! Tillsammans med en fräsch gremolata med mynta och fetaost, oliver samt cornichons blir det oväntat gott.

Upptäck odlingsprogrammet Kökets trädgård!
Kökets trädgård avsnitt 10 Odla kål

Upptäck odlingsprogrammet Kökets trädgård!

I nya odlingsserien inspirerar Paul Svenssons oss att odla ätbart, både för balkong, trädgård och växthus

Läs mer

Odla gurkor - så enkelt är det!
Odla gurka

Odla gurkor - så enkelt är det!

Här är 6 enkla steg för att komma igång med din gurkodling!

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2-3 gurkor (gärna olika sorter, storlekar och mognadsgrad)
  • 2 msk honung
  • salt

Gremolata

  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 0,5-1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 80 g kalamataoliver utan kärnor, hackade
  • 150 g fetaost
  • 10 cornichons, tunt skivade
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Börja med gremolatan. Finhacka mynta och persilja. Blanda de hackade örterna med finriven vitlök och finrivet skal av citronen samt olivoljan.
  2. Skär gurkorna i lite tjockare skivor, ca 1,5 cm. Om skalet är väldigt tjockt och hårt kan man skala gurkorna.
  3. Trä upp skivorna på spett. Salta och pensla med honung precis före grillning.
  4. Grilla spetten på hög värme hastigt på bägge sidor.
  5. Lägg spetten på ett fat och skeda över gremolata. Smula över fetaost. Strö över oliver, cornichoner och myntablad. Mal gärna över lite svartpeppar.