En lättlagad rätt som även passar till många. Smakar lite lagom orientaliskt, med ananas, soja och ingefära. Servera gärna med jasminris till.
Ingredienser
ca 1 kg kassler, i bit
3 msk honung, flytande
1 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
0,5 citron, saft av
0,5 apelsin, saft av
1 liten burk ananasringar
smör, att steka i
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Blanda honung, soja, ingefära och citrussaft i en kastrull. Låt lagen småkoka ca 20 minuter under omrörning.
Ta bort eventuellt nät runt kasslern. Lägg köttet i ugnsform och pensla det med lagen. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter och pensla flera gånger med lagen.
Pensla avrunna ananasringar med resterande lag och fräs dem hastigt i en panna med matfett. Servera dem till skivad kassler och ris.