Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Höstgryta med kantareller
Foto: TV4
Höstgryta med kantareller
29
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Höstens fina smaker, helst med egenplockade kantareller.
Grytor
Ingredienser
0,75-1 kg grytbitar av nöt
1 purjolök, i bitar
0,5-0,75 l kantareller
1 msk vetemjöl
salt
4 svartpepparkorn
0,5 tsk timjan
4 enbär
2,5 dl nötbuljong från tärning
2-3 paprikor, skivade
matfett, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Bryn köttet och lägg i gryta. Bryn sedan svampen och lägg i grytan. Lägg sist i purjon. Krydda, pudra över mjölet och vänd runt. Slå på buljongen.
Småkoka under lock 30 minuter. Lägg i de skivade paprikorna och fortsätt koka tills köttet är klart.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut