Inled helgen med en höstgryta på högrev, pumpa och shiitakesvamp. Servera ett krispigt bröd med citron och ingefära till så blir det en god och värmare middag i höst.
Déglacera ur pannan med socker och vin. Häll sedan över allt i en gryta.
Tillsätt fond, lök, vitlök, rosmarin samt vinäger och låt koka i ca 2-3 timmar. Du kan även gör samma process i en form i ugnen och baka köttet med lock över natten på ca 85-90 grader.
Dela pumpan och baka i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.
Skär pumpan i bitar och tillsätt i grytan.
Dela svampen, salta och stek den hårt i en panna.
Tillsätt svampen, finskuren selleri samt finskuren bladpersilja i grytan.
Krispigt bröd
Lägg brödskivorna på en plåt.
Toppa brödskivorna med vitlök, ingefära och smör.
Baka skivorna på 180 grader i 6-8 minuter.
Blanda crème fraîche, citronskal och salt.
Toppa brödskivorna med blandningen och avsluta med krasse och svartpeppar.