Blanda socker och salt och rubba in i laxen. Låt stå i ca 15–20 minuter i rumstemperatur. Skölj sedan av laxen och låt torka. Toppa med fänkålsfrö (eller fänkålspollen) och svartpeppar.
Bränn av laxen med en brännare, eller snabbt i en torr panna.
Pumpakräm
Skala och dela pumpan. Fräs bitarna i en kastrull, häll på vatten och koka dem mjuka.
Mixa och smaka upp pumpakrämen med smör och salt.
Picklad pumpa
Skiva pumpan tunt på mandolin.
Värm upp vinägern och slå det över pumpan. Låt kallna.
Brynt hasselnötssmör
Bryn smöret och hacka nötterna. Lägg ner nötterna i smöret och låt svalna.
Servering
Skär laxen i skivor och lägg upp på tallrikar tillsammans med pumpakrämen och picklad pumpa. Ringla över hasselnötssmöret och toppa med örter och riven tryffel.