Grundreceptet på min hummus - där får kikärtornas karaktär stå i rampljuset! Den är krämig, syrlig och supergod! När du sdan gjort grundreceptet kan du smaksätta den med gurkmeja och koriander eller paprika och harissa.
Se Mayka Gulo laga receptet
Ingredienser
Grundrecept hummus
800 g kikärtor, i tetrapack
3 klyftor vitlök
2 citroner, saften
0,5 msk salt
1 dl tahinipasta, sesampasta
1 dl vatten
Smaksättning 1
1,5 msk paprikapuré
1 msk harissa
granatäpplekärnor, till garnering
krasse, till garnering
olivolja, till garnering
Smaksättning 2
2 msk malen gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk korianderfrö
olivolja, till garnering
kikärtor, till garnering
färsk mynta, till garnering
Gör så här
Grundrecept
Tvätta och sila av kikärtorna. Kör dem släta i mixen.
Tillsätt vitlöken och mixa vidare. Pressa sedan i citronerna, salta och tillsätt tahini som du skakar om innan. Fortsatt mixa sen häller du i vattnet medans matberedaren är igång och så fort vattnet nuddar kikärtorna skapas det magi och krämen binder ihop så vackert
Servera hummusen på en tallrik. Ringla olivolja på och avsluta med nypor chiliflakes och sumak
Smaksättning 1
Grundrecept är detsamma som hummusen men addera till 1.5 msk paprikapuré och 1 msk harrisa. Det gör man när hummusen är klar, då tillsätter man purén och harrisen sen kör man hummusen i beredaren en sista gång och sen är den klar att servera Toppa med olivoljan, granatäpple kärnor och krasse
Smaksättning 2
Gör grundreceptet på humus och addera 2 msk gurkmeja, 1 tsk spiskummin och 1 tsk koriander. Mixa och servera.