Hummus x 3

koket.se
Hummus x 3
Foto: TV4
Mayka Gulo
Mayka Gulo

Hummus x 3

17 ingredienser

Grundreceptet på min hummus - där får kikärtornas karaktär stå i rampljuset! Den är krämig, syrlig och supergod!
När du sdan gjort grundreceptet kan du smaksätta den med gurkmeja och koriander eller paprika och harissa.

Se Mayka Gulo laga receptet

logo

Ingredienser

Grundrecept hummus

  • 800 g kikärtor, i tetrapack
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 citroner, saften
  • 0,5 msk salt
  • 1 dl tahinipasta, sesampasta
  • 1 dl vatten

Smaksättning 1

  • 1,5 msk paprikapuré
  • 1 msk harissa
  • granatäpplekärnor, till garnering
  • krasse, till garnering
  • olivolja, till garnering

Smaksättning 2

  • 2 msk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk korianderfrö
  • olivolja, till garnering
  • kikärtor, till garnering
  • färsk mynta, till garnering

Gör så här

Grundrecept

  1. Tvätta och sila av kikärtorna. Kör dem släta i mixen.
  2. Tillsätt vitlöken och mixa vidare. Pressa sedan i citronerna, salta och tillsätt tahini som du skakar om innan. Fortsatt mixa sen häller du i vattnet medans matberedaren är igång och så fort vattnet nuddar kikärtorna skapas det magi och krämen binder ihop så vackert
  3. Servera hummusen på en tallrik. Ringla olivolja på och avsluta med nypor chiliflakes och sumak

Smaksättning 1

  1. Grundrecept är detsamma som hummusen men addera till 1.5 msk paprikapuré och 1 msk harrisa. Det gör man när hummusen är klar, då tillsätter man purén och harrisen sen kör man hummusen i beredaren en sista gång och sen är den klar att servera Toppa med olivoljan, granatäpple kärnor och krasse

Smaksättning 2

  1. Gör grundreceptet på humus och addera 2 msk gurkmeja, 1 tsk spiskummin och 1 tsk koriander. Mixa och servera.
  2. Toppa med olivolja, kikärtor och färsk mynta