Kålsoppa med frikadeller

Kålsoppa med frikadeller
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Kålsoppa med frikadeller

11 ingredienser

Receptet på kålsoppa med frikadeller är beräknat till 4-6 personer.

Se fler recept från

Husmorsorna

Ingredienser

Kålsoppa

  • 1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong)
  • 750 g vitkål, hackad
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 msk soja
  • 1,5 msk mörk sirap
  • 1 tsk ättika
  • 2 msk smör

Frikadeller

  • 200 g kalvfärs (eller fläskfärs)
  • vit och svartpeppar, några bra varv med kvarnen
  • 0,5 tsk salt
  • 1 socker, gnutta

Gör så här

  1. Fräs kålen och löken i smöret tills det nästan får lite färg.
  2. På med sirap och soja, rör lite till, sedan stjälper du i all buljong.
  3. Låt puttra i 10 minuter ungefär.
  4. Medans soppan kokar rullar du små, små frikadeller.
  5. Och när de är färdigrullade får de hoppa ner i soppan.
  6. Så fort de flyter är de klara. Nu ska du smaka av! Kanske mer syra, sötma eller sälta? Det är bara att köra med soja, sirap och ättika.
  7. Har du lite persilja till övers kan du ju alltid snobba till dig och klippa över det. Ät och njut!