Ugnspannkaka med fläsk

Ugnspannkaka med fläsk
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Ugnspannkaka med fläsk

7 ingredienser

ca 30 m

Fläskpannkaka med rårörda bär är så nära himmelen man kan komma tycker jag. I alla fall en helt vanlig vardagskväll./Anette

Denna läckerhet kan innan du gräddar den fyllas med 1 paket klippt bacon. Och vill du vara riktigt avantgarde tar du 2 skivade bananer i också. Då serverar du ugnspannkakan med lingonsylt.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör, smält
  • ev 140 g bacon, i små bitar (eller sidfläsk)

Serveras med

  • sylt (eller kompott)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
  5. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  6. Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
  7. Servera med sylt eller kompott.