Igelkottskakor

Igelkottskakor
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Igelkottskakor

6 ingredienser

Söta små mördegskakor formade som igelkottar. Här är det fritt fram att garnera efter tycke och smak. En perfekt kaka att baka med barn.

Ingredienser

  • 200 g smör, kallt
  • 8 g salt
  • 60 g florsocker
  • 270 g vetemjöl

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
  3. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp.
  4. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem kallna på plåten.
  6. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
  7. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper, gör ögon på kakorna med choklad.