Koka upp vatten till vattenbadet. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstången i en kastrull. Häll på mjölk och grädde, låt sjuda upp & ta bort från plattan
Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Ta upp vaniljstången och häll den ljumna gräddblandningen över äggvispet. Rör om tills allt blandat sig.
Smöra formarna och häll i smeten. Fyll en ugnsfast form med det varma vattnet så att det täcker ca 3/4 av portionsformarna och placera formarna i vattenbadet i ugnen.Grädda i nederdelen av ugnen på 175 grader i ca 40 min.
Ta ut från ugnen och strö på ett tunt lager socker. Bränn av sockret med gasbrännare.
Rabarberkompott
Skala och skär rabarberna i ca 3 cm långa bitar. Rensa och skär jordgubbarna. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt vatten, socker, vaniljstång och kanel. Låt koka ihop.
Häll upp i små glas och dekorera gärna med hackade pistagenötter.
Sockerflarn
Smält sockret i en panna. Forma önskade flarn på ett bakplåtspapper. Hacka pistagenötterna och strö över lite nötter på varje flarn.
Placera sockerflarnet på Creme brûléen och servera med kompotten.