Riv mandelmassan och arbeta in kakaon väl så att du inte får vita marsipanprickar i botten. Arbeta ihop och riv mandelmassan igen.
Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Tillsätt de hackade nötterna och den grovhackade vita chokladen. Häll smeten i en springform och grädda i 175 grader ca 17-20 minuter.
Vit chokladmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm 1 dl grädde och tillsätt gelatinbladen. Rör om tills gelatinet smält.
Hacka den vita chokladen och värm över vattenbad/ alt. smält försiktigt i mikron till ca 45 grader. Häll den ljumna gräddblandningen i den smälta vita chokladen och rör försiktigt ihop.
Vispa resten av grädden fluffigt mjuk. Häll sedan chokladblandningen i den vispade grädden och vänd försiktigt tills allt blandat sig. Bred ut moussen på tårtbotten i ett jämnt slätt lager och ställ in i frysen.
Hallongelé
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll hallon, vatten och önskad mängd socker i en kastrull och koka upp. Sila bort hallonkärnorna och tillsätt gelatinbladen. Rör om tills gelatinet smält.Låt svalna helt. (hallongelén skall vara rinnande då den kommer att stelna när den läggs på den kalla moussen. Om den stelnar innan, värm kastrullen hastigt så löser gelén upp sig igen.)
Gör under tiden önskade dekorationer. Ta ut tårtan från frysen och häll försiktigt hallongelén på tårtan, gärna med en matsked. "Skeda" ut ett jämnt lager och ställ tårtan i kylen. Ställer du tårtan i frysen försvinner glansen i gelén. Dekorera med hallon och önskad chokladdekoration.
Dekoration
Chokladspiraler görs genom att använda en plastremsa ca 20-25 cm lång och ca 5 cm bred. Bred ut smält choklad på plastremsan och dra med en limskrapa. Låt chokladen stelna någon minut och vrid sedan remsan med chokladen inåt och sätt remsan i ett glas. Ställ kallt.Vira försiktigt upp plasten och du har nu fått långa fina spiraler.