En förenklad variant på den kryddiga och krämiga indiska grytan butter chicken. Här byts kycklingen mot halloumi och blir då vego och betydligt mer snabblagad.
Skala och hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära.
Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Stek lök, ingefära, vitlök och alla kryddor i smöret under omrörning.
Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat och 1 dl vatten. Blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 minuter. Krydda med salt och peppar.
Häll i grädden, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter.
Skär halloumi i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 minuter. Servera grytan med nykokt ris.