300 g kyckling, skivad i bitar om ca3 x3 cm eller (lamm eller nötkött)
3 msk olja
2 msk färsk ingefära, riven
1 dl persilja, hackad
1 dl färsk koriander, hackad
1 tsk malen spiskummin
0,5 malen gurkmeja
0,5 förp saffran
2,5 dl kokosmjölk
1,5 dl vatten
1 msk brunt farinsocker
1,5 tsk salt
380 g blandade bönor, kokta (black eye bönor)
ca 0,5 msk limejuice, färskpressad
0,5 dl granatäpplekärnor
0,25 dl rostade pumpakärnor, rostade
0,25 hasselnötter, rostade
Servering
ris
limeklyfta
färsk koriander
Gör så här
Skala och finhacka löken. Riv tomaterna. Skala och skär pumpan i 1 cm stora tärningar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingköttet i 4-5 minuter. Tillsätt löken, ingefära, tomat, persilja, koriander, spiskummin, gurkmeja och saffran och fräs på medelvärme tills löken mjuknar, 4-5 minuter.
Tillsätt pumpan, kokosmjölk, vatten, socker och salt. Låt koka under lock på svag värme tills pumpan är mjuk, ca 30-40 minuter. Rör om då och då.
Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Tillsätt bönorna och limejuicen i grytan. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.
Toppa med granatäppelkärnor, rostade pumpafrön och hasselnötter.