Indisk räkgryta

Indisk räkgryta
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Indisk räkgryta

15 ingredienser

30 m

Erik Videgårds indiska räkgryta är en aromatisk och kryddig rätt med tomat, kokosmjölk och värmande kryddor som ingefära, chili och vitlök. Den här grytan är både smakrik och lätt att tillaga, perfekt att servera både till helg och vardag!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 msk rapsolja
  • 6 cm ingefära, finhackad
  • 14 curryblad
  • 2 rödlökar, finhackade (små)
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 gröna chilifrukter, hackade och urkärnade
  • 2 tomater, finhackade
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 250 g kokosmjölk
  • 250 g vatten
  • 500 g vannameiräkor, frysta och råa
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok.
  2. Fräs ingefära och curryblad hastigt.
  3. Tillsätt lök, vitlök samt chili och fortsätt att fräsa tills löken mjuknat.
  4. Häll i tomaterna och saltet. Fortsätt fräsa tills oljan lägger sig på toppen, det tar ca 5 minuter.
  5. Pudra över gurkmeja samt chilipulver och fräs i ytterligare 30 sekunder.
  6. Häll i 200 gram av vattnet och låt det koka upp.
  7. Tillsätt räkorna och låt grytan sjuda i 5 minuter.
  8. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölken samt resten av vattnet.
  9. Häll i limejuice samt vinäger och sjud i ytterligare några minuter.