Kryddiga och saftiga lammfärsbullar i en smakrik sås, såsen får sin krämighet av cashewnötter som mixas med vatten tiil en gräddliknande konsistens. Bjud med nykokt basmatiris och naanbröd.
1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
salt
peppar
Till servering
4 port basmatiris, nykokt
3 dl matyoghurt
ev naanbröd
Gör så här
Börja att blanda samman alla ingredienser till köttbullarna. Salta och peppra. Smaka av genom att ta steka en liten bit i smör i panna. Rulla till bollar och ställ åt sidan.
Mixa cashewnötter och varmt vatten tillsammans med vitlök och ingefära till en mjölkig kräm.
Fräs den hackade löken i smör i en tjockbottnad gryta tills den är mjuk.
Tillsätt curry, garam masala och milt chilipulver och låt steka med i några sekunder. Lägg sedan i tomatpuré och låt fräsa några sekunder så den rostas lätt. Häll på tomater, cashewkrämen, vispgrädde och korianderstjälkar. Låt puttra i 10 minuter, smaka sedan av med salt och peppar.
Stek köttbullarna på hög värme tills de fått fin färg runtom eller lägg ner dem ostekta direkt i såsen. Låt koka ihop några minuter om köttbullarna är stekta alt ca 10 minuter om de är ostekta.
Servera dina indiska köttbullar i tikka masalasås med nykokt basmatiris, svalkande yoghurt och ev naanbröd. Njut!