Indiska lammfärsbiffar med myntasallad

koket.se
Indiska lammfärsbiffar med myntasallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Indiska lammfärsbiffar med myntasallad

22 ingredienser

40 m

Jennie Walldéns indiska biffar innehåller inte bara lammfärs utan även röda linser. Till dem serverar hon en sallad på spenat, mynta och koriander samt en vitlöksyoghurt med gurka.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 ägg
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk curry
  • 500 g lammfärs
  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl mandelspån, rostade
  • 1 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 3 krm salt

Gurk- och yoghurtsås

  • 2,5 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 10 cm gurka, fint tärnad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Börja med att röra samman yoghurt med en riven vitlök och fint tärnad gurka till såsen. Smaka avmed salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Koka linserna i ca 7 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av i stor finmaskig sil.
  3. Skala och riv rödlöken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chili och finriv ingefära.
  4. Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, ägg, currypulver, spiskummin samt salt i en bunke och rör om väl. Tillsätt lammfärs samt linser och blanda ihop väl.
  5. Forma färsen till små biffar och stek i en stekpanna i neutral rapsolja till gyllene på båda sidor.
  6. Plocka myntablad och korianderblad. Finhacka korianderstjälkarna. Lägg i en salladskål tillsammans med spenat.
  7. Pressa på lime och ringla över lite olivolja. Salta och blanda försiktigt. Strö över rostad mandel.
  8. Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen.