Jennie Walldéns indiska biffar innehåller inte bara lammfärs utan även röda linser. Till dem serverar hon en sallad på spenat, mynta och koriander samt en vitlöksyoghurt med gurka.
Börja med att röra samman yoghurt med en riven vitlök och fint tärnad gurka till såsen. Smaka avmed salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka linserna i ca 7 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av i stor finmaskig sil.
Skala och riv rödlöken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chili och finriv ingefära.
Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, ägg, currypulver, spiskummin samt salt i en bunke och rör om väl. Tillsätt lammfärs samt linser och blanda ihop väl.
Forma färsen till små biffar och stek i en stekpanna i neutral rapsolja till gyllene på båda sidor.
Plocka myntablad och korianderblad. Finhacka korianderstjälkarna. Lägg i en salladskål tillsammans med spenat.
Pressa på lime och ringla över lite olivolja. Salta och blanda försiktigt. Strö över rostad mandel.
Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen.