Ingefärsdoftande sommarkompott

Ingefärsdoftande sommarkompott
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ingefärsdoftande sommarkompott

6 ingredienser

Klassisk kompott med rabarber och jordgubbar. Du som så önskar kan servera iskall gräddmjölk till.

Ingredienser

portioner
  • 4 stjälkar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 l jordgubbar [250 g]
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 50 g sötmandel, hackad

Gör så här

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Koka på svag värme med vin och socker i 8-10 minuter.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär i skivor. Blanda rabarber med jordgubbar och ingefära. Låt kallna.
  3. Servera rabarber- och jordgubbskompotten överströdd med hackad mandel.