Ingefärsgravad lax med saffransmajonnäs

Ingefärsgravad lax med saffransmajonnäs
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Ingefärsgravad lax med saffransmajonnäs

17 ingredienser

15 m + tid i kyl

Ingefärsgravad lax med saffransmajonnäs och pocherat ägg kommer göra sig riktigt fint till helgen.

Ingredienser

portioner

Ingefärsgravad lax

  • 400 g lax
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 2 msk färsk ingefära, riven

Saffransmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 g saffran
  • 4 dl matolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 tsk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Pocherade ägg

  • 3 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 4 ägg

Servering

  • sesamfrön, rostade
  • vattenkrasse

Gör så här

Ingefärsgravad lax

  1. Låt skinnet vara kvar på laxen och rubba in den med socker, salt och ingefära. Låt stå i kyl minst 24 timmar innan servering.

Saffransmajonnäs

  1. Mixa ihopingredienserna till en krämig majonnäs.

Pocherade ägg

  1. Sjud vatten och tillsätt ättika, häll sedan ner äggen i en virvel och låt sjuda ca 2-3 minuter.

Servering

  1. Skiva laxen och servera med varma pocherade ägg. Toppa med majonnäs, rostade sesamfrö och vattenkrasse.