Rimmad och ångad lax med smak av ingefära. Servera den här fantastiska laxen med japanskt ris, avokado och en enkel majonnäs smaksatt med sesamolja och miso.
Börja med fisken. Rör ut salt i ljummet vatten. Riv ner ingefäran i vätskan och rör om. Lägg i laxen skuren i portionsbitar och låt rimma i ca 30 minuter.
Gör under tiden majonnäsen. Blanda äggula, miso, senap och risvinäger.
Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar. När majonnäsen "bundit sig" kan du låta oljan rinna ner under tiden som du fortsätter mixa eller vispa kraftigt.
Avsluta med att smaksätta med sesamolja under fortsatt vispning och smaka slutligen av med salt.
Koka riset enligt instruktioner på paketet.
Ta upp laxen och torka den försiktigt med hushållspapper.
Ånga fisken i en ångkorg tills den faller sönder om du petar i den med gaffel.
Lägg riset i skålar, toppa med skivad avokado, grovhackad koriander, majonnäs, spenat och slutligen fisken.
Toppa med rostade sesamfrön, ev lite chiliflakes och äggula.