Inkokt gul lök och råskivad rödlök

Inkokt gul lök och råskivad rödlök
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Inkokt gul lök och råskivad rödlök

6 ingredienser

20 m

Inkokt gul lök med råskivad rödlök och dill är ett fräscht och gott tillbehör att njuta av till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • stjälk krondill
  • 1 knippe gul lök
  • 1 knippe rödlök

Gör så här

  1. Koka upp vatten med salt, socker och riktliga mängder dillstjälkar/krondill.
  2. Dela den gula löken och putsa den.
  3. Koka sedan löken sakta i lagen i några minuter under lock. Tiden varierar beroende på lökens storlek.
  4. Finskiva rödlöken.
  5. Slå bort lagen från den gula löken och vänd ner rödlöken.
  6. Ringla lite olja och vitpeppar över.
  7. Garnera med krondill.