Skala och riv rödbetorna grovt. Lägg dem i en kastrull med vatten samt socker och låt koka upp.
Skala päronen och lägg dem i den varma rödbetslagen. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 10 minuter tills päronen nästan är mjuka (större päron kan behöva längre tid).
Ta upp päronen och sila bort rödbetorna från lagen. Lägg päronen i en skål och häll tillbaka den silade lagen över dem.
Låt svalna, täck skålen med plastfolie och låt päronen kallna helt i kylen över natten.
Citronkokostoppar
Smält smöret.
Blanda ägg och socker i en skål. Vispa inte, då kan kakorna flyta ut.
Tillsätt kokos, citronskal och det smälta smöret. Låt smeten vila i ca 10 minuter så att kokosen sväller.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma smeten till små toppar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Lossa kakorna försiktigt innan de svalnat helt.
Pistagekräm
Mät upp pistagekräm, mascarpone och vispgrädde i en skål. Vispa med elvisp tills det är lättvispat.
Vispa sista biten för hand så att krämen inte blir grynig. Om den blir för fast så tillsätt lite extra ovispad grädde för att mjuka upp den.
Smaka av och tillsätt eventuellt lite florsocker om du vill ha mer sötma.
Lägg krämen i en spritspåse strax innan desserten monteras.
Montering
Lägg upp de inkokta päronen på ett fat.
Placera citronkokostopparna runt päronen.
Spritsa pistagekrämen snyggt runt om.
Dekorera med färska bär och örter för en extra lyxig touch.