Ta vara på gurkorna genom att lägga in dem! Det här receptet på inlagd västeråsgurka är både enkelt, gott och ett perfekt middagstillbehör att njuta av i höst.
Se Fredrik Eriksson laga receptet
Ingredienser
sats
1 kg gurka
1 dl salt
1 l vatten
Lag
2 dl vatten
5 dl strösocker
2 dl ättiksprit 12 %
dillkronor
dillstjälkar
malen svartpeppar (grovmalen)
Gör så här
Blanda salt och vatten så att saltet smälter.
Borsta och skiva gurkan grovt, ca 0,5 cm.
Slå blandningen över gurkskivorna och låt stå svalt över natten.
Lag
Koka upp lagen.
Varva sedan gurkskivorna med dillkronor och dillstjälkar i en ren burk. Slå den varma lagen över.
Gurkorna är klara efter en vecka, men de blir bara bättre och bättre.
Prova gärna att tillsätta lite skivad färsk pepparrot i lagen.