Inlagd sill med gin-majonnäs

NYHET
koket.se
Inlagd sill med gin-majonnäs
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Inlagd sill med gin-majonnäs

10 ingredienser

10 min

Markiz bjuder på en smakrik sill med gin-majonnäs, dill och gräslök. Perfekt tillbehör på julbordet!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 400 g sillfilé, inlagda

Gin-majonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk gin
  • 1 tsk enbär, finhackade
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Häll av sillen och skölj den i kallt vatten.
  2. Skär sillen i ca 1 cm tjocka bitar.
  3. Blanda samman övriga ingredienser i en bunke.
  4. Vänd sedan försiktigt ner sillen i blandningen.
  5. Låt stå i kylen så att smakerna sätter sig.