Inlagd sill med lingon och stjärnanis

Inlagd sill med lingon och stjärnanis
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Inlagd sill med lingon och stjärnanis

11 ingredienser

En lika vacker som god sill med smak av lingon, stjärnanis och apelsin. Den som vill adderar lite whisky i lagen.

Ingredienser

  • 1 förp inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl frysta lingon
  • 4 stjärnanis
  • 1 rödlök, skivad (liten)
  • 1 apelsin, tunt skivad
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • ev 0,5 dl whisky (ej rökig)

1-2-3 lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till 1-2-3-lagen. Låt svalna helt.
  2. Häll av och skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar på snedden.
  3. Lägg sillen med övriga ingredienser i en burk. Häll på 1-2-3 lagen. Låt stå kallt minst 2 dygn.