Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"
Läs mer
Ingredienser
dl
vatten (till kokning)
100 g gula senapsfrön
2,5 dl äppelcidervinäger
2,5 dl vatten
250 g strösocker
3 g salt
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i senapsfröna och koka i 1 minut, häll sedan av vattnet i en finmaskig sil.
Koka upp nytt vatten och koka sedan senapsfröna ytterligare en gång. Upprepa så att det totalt blir 4 gånger.
Lägg senapsfröna i en väl rengjord glasburk.
Häll vinäger, 2,5 dl vatten, socker och salt i kastrullen, koka upp. När lagen kokar och sockret har lösts upp så häll den heta lagen över senapsfröna och skruva på locket. Låt svalna.
Låt fröna stå i kylen ett par dagar så att senapsfröna får mogna.