Högrev är relativt billigt och mycket gott om det får koka mört. Här får den sällskap med tomat, vitlök och örtkryddor.
Ingredienser
1,5 kg högrev (ev med ben)
rapsolja
4 klyftor vitlök
3 förp krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
2 tsk oregano
1 tsk timjan
1 lagerblad
några kvistar persilja
8-10 blad basilika
salt
peppar
Gör så här
Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken.
Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen.
Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera eventuellt med pasta.