Italiensk inlagd "sill"

Italiensk inlagd sill
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Italiensk inlagd "sill"

8 ingredienser

Marie gör en variant på sillinläggning med makrill, citron, dill och olivolja.

Ingredienser

  • 2 makrillfiléer
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, finrivet skal från hela och saft från halva
  • 1 rödlök
  • 1 msk vitpepparkorn
  • ca 0,5 dl färsk dill
  • 1 dl olivolja (välj en med mild och god smak)

Gör så här

  1. Grava makrillen: Häll ättikan och saltet i en skål. Rör om. Lägg i filéerna. Låt stå svalt i 8-10 timmar.
  2. Skära sillen i små bitar och lägg i en skål.
  3. Riv över citronskal och pressa över citronsaft.
  4. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ner i skålen.
  5. Hacka vitpepparkorn och färsk dill. Strö över sillen och blanda om.
  6. Häll över olivolja. Blanda. Stå svalt över natten. Servera!