Italiensk smörgåstårta med kyckling

Italiensk smörgåstårta med kyckling

Av: Ulrika Högberg

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

1 h

En smörgåstårta med italienska smaker passar alltid perfekt vid ett festligt tillfälle!

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 6 landgångsbröd (gärna 3 vita 3 mörka)

Fyllning 1

  • 2-3 kycklingbröst, stekta
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 150 g oliver (gröna eller svarta)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche

Fyllning 2

  • 1 förp kronärtskocka, stekta med vitlök
  • 1 röd paprika, rostad och delad i bitar
  • 200 g färskost
  • ev 0,5 dl crème fraîche

Överdrag

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche

Topping

  • 1 förp körsbärstomater
  • 6 kronärtskockshjärtan
  • salt
  • peppar
  • strösocker
  • 1 förp rucolasallad
  • 1 kruka basilika
  • 10-15 oliver (av olika färger)
  • kött, tunnskivad (t.ex. parmaskinka)

Gör så här

Fyllning 1

  1. Blanda samman ingredienserna till fyllning 1.

Fyllning 2

  1. Grovhacka kronärtskockan som du stekt med vitlök. Blanda sedan med övriga ingredienser till fyllning 2.

Överdrag

  1. Varva bröden med fyllningarna. Blanda samman ingredienserna till överdraget och bred det sedan över och runt tårtan

Topping

  1. Halvera tomterna och kronärtskockahjärtanen och baka dem i ugnen med lite salt, peppar och en nypa socker på 100 grader i 1 timme.
  2. Dekorera smörgåstårtan med tomterna och kronärtskockshjärtanen, rucola, basilika, oliver och tunnskivade charkuterier.