Italienska kycklingköttbullar med parmesan

Italienska kycklingköttbullar med parmesan
Foto: Bong Touch of taste

Italienska kycklingköttbullar med parmesan

10 ingredienser

30 min

Italienska kycklingköttbullar med parmesan, persilade och kycklingfond – fantastiskt goda att servera med en fyllig tomatsås och ris.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond
ToT kycklingfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond

Fonden förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl grädde (40%)
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 1 ägg
  • 1 msk persillade (torr krydda)
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 500 g kycklingfärs
  • olja (till stekning)
  • tomatsås (till servering)
  • ris (till servering)

Gör så här

  1. Blanda grädde, ströbröd, fond, ägg och persillade. Låt det stå 5 minuter och svälla.
  2. Blanda ner färs och parmesanost i ströbrödsblandningen och blanda till en jämn smet.
  3. Provstek en klick färs och kontrollera smaksättningen.
  4. Rulla till fina små bullar och stek i olja på försiktig värme.
  5. Servera gärna bullarna med tomatsås och ris.
TIPS!
Fler tips!
Toscansk kycklinggryta med krispig bacon Bong Touch of Taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer