Italienska sbrisolonabiscottis med saffran

Italienska sbrisolonabiscottis med saffran
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Italienska sbrisolonabiscottis med saffran

11 ingredienser

40 m

Ljuvligt goda saffransskorpor med frasig och knaprig utsida och mjuk insida. Receptet har Leila fått från en av sina favoritrestauranger i Milano. Otroligt enkla att göra!

Ingredienser

  • 250 g smör, mjukt
  • 4 äggulor
  • 3 msk brandy
  • 2 förp saffran [1 g]
  • 1,5 dl polenta
  • 6 dl mandelmjöl
  • 2 dl rörsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 dl sötmandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Rör ihop saffran och brandy och blanda med mjukt smör och gulor. Låt det gärna vara lite klumpar kvar i smeten.
  3. Blanda alla torra ingredienser, rör i mandel och arbeta ihop med äggsmeten.
  4. Platta ut degen lite slarvigt över en bakplåt (som ett månlandskap).
  5. Grädda till gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Skär upp i önskad storlek.