Fatta sötlimpan över ryggen med vänster hand. För kniven med höger. Stöd limpan mot bröstet och skär av skivan med en lugn och väl avvägd cirkelrörelse. Spetsa och lägg ner i samma rörelse. Passa bröstmuskeln.
Skär av smöret (givetvis direkt ur paketet som bör vara ryggsäckssvalt för att ge tillräckligt tjocka skivor) genom att fatta kniven i höger hand, smörpaketet i vänster och föra bladet över smöret och mot höger tumme. Lägg smörbitarna på limpskivan och passa tummen.
Falukorven fattas runt om med vänster hand (det klarar även en kontorist), kniven med höger hand och höger tumme på baksidan av korven medan eggen förs i riktning mot tummen. Avsluta med spetsning enligt tidigare beskrivning och lägg på skivorna enligt taktegelprincipen. Är man mitt i limpan ryms det gott och väl fyra skivor. Tänk på att ta bort skinnet från korven innan.