2 små rödmullefiléer, urbenade och fjällade (eller snapperfiléer,)
1 braxfilé, urbenad och fjällad, delad på mitten (eller havsabbore)
havssalt
svartpeppar, nymalen
2 små bläckfisk, rensade och rengjorda
2 pilgrimsmusslor, färska, rena och skårade i ett korsmönster
10 sparrisstjälkar, skär bort den träiga änden (medelstora)
en handfull timjanblad
1 färsk röd chilifrukt, urkärnad och hackad
extra virgin olivolja
1 citron, saften
en handfull fänkålsvippor
Gör så här
Ta en stor stekpanna eler två mindre och hetta upp lite olivolja.
Skåra dina fiskfiléer ca 1 cm djupt över hela, och krydda med salt och peppar.
Lägg fisken i stekpannan med skinnsidan nedåt tillsammans med bläckfiskarmarna.
Tillsätt pilgrimsmusslorna.
Skär upp bläckfiskkropparna och skåra ytan snabbt och lätt i ett rutmönster. Lägg dem i pannan med den skårade sidan nedåt.
Tillsätt sparrisen och skaka till pannan.
Stek i ett par minuter och vänd sedan och stek på andra sidan. Strössla över färsk timjan.
Så fort något ser genomstekt ut tar du upp det ur pannan och håller det varmt på sidan om – låt ingenting brännas vid!
När fiskskinnet blivit krispigt, pilgrimsmusslorna har blivit gyllenbruna med knapriga kanter och bläckfisken har krullat ihop sig och är knapriga tar du bort pannan från värmen.
Lägg upp bläckfisken på en skärbräda och skär i bitar på snedden, lägg sedan tillbaka dem i pannan.
Lägg upp fiskfiléerna på tallrikar.
Blanda sparrisen med hälften av chilin, citronsaften och en rejäl skvätt olivolja.
Salta och peppra lätt och blanda. Lägg sparrisen och skaldjuren på fisken och garnera med resten av chilin, färkålsvipporna och lite extra olivolja.