Spansk grillbiff

Spansk grillbiff
Foto: David Loftus och Chris Terry
Jamie Oliver närbild
Jamie Oliver närbild

Spansk grillbiff

Av: Jamie Oliver

Från: Jamies Matrevolution

11 ingredienser

Det här är ett enkelt och jättegott sätt att ta vara på saftigheten i fint biffkött. Rätten får en lätt spansk touch genom att man använder paprikapulver, färsk paprika och grillad chili. /Jamie Oliver

Jamies tips!
En klich uppfriskande crème fraiche är jättegott till, men man kan också severa köttet bara som det är. Andra förslag är att lägga biffarna i pitabröd tillsammans med lite sallad eller äta dem med ris.

Ingredienser

portioner
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 röd paprika
  • 400 g utskurna biffar
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 krm paprikapulver, vanligt eller rökt
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • extra virgin olivolja
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Sätt en grillpanna på hög värme och låt den bli glödhet. Dela paprika och chilifrukter mitt itu, kärna ur dem och dela därefter paprikahalvorna ytterligare en gång.
  2. Krydda biffarna mycket väl med salt, peppar och paprikapulver. Ringla rejält med olivolja över och gnid in biffarna runtom - se till att de är ordentligt täckta av kryddor.
  3. Lägg biffar och chili i den heta pannan. Skär bort och släng ena änden av vitlöksklyftan. Köttet bör ta 5-8 minuter att tillaga, beroende på hur du vill ha det. Vänd biffarna en gång i minuten, gnid in stekytan med vitlök och tryck ner köttet i pannan. Glöm inte att vända på paprikan och chilin.
  4. Ta upp biffarna och låt dem vila på ett fat i 5 minuter. Stek paprika och chili ytterligare 2 minuter eller tills de börjar bli lite svartbrända. Lägg dem sedan på ett annat fat och ringla extra jungfruolja över. Dela citronen mitt itu och pressa saften från den ena halvan över biffarna.
  5. Du kan antingen servera biffarna hela eller skära dem i remsor. Lägg hur som helst paprikan och chilin ovanpå. Ringla över den otroligt goda köttsaften, strö en nypa paprikapulver ovanpå och avsluta med lite extra jungfruolja och saften från den andra citronhalvan. servera med en klick crème fraiche.