Jamie Oliver lagar kyckling med piri-piri som han serverar med ruccola och potatissallad. Till efterrätt blir det portugisiska smördegsbakelser med kanel.
Förbered utrustningen och ta fram alla ingredienser. Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling – del 1
Hetta upp en stor grillpanna på hög värme.
Lägg kycklingklubborna med skinnsidan neråt på en plastskärbräda och banka till köttet några gånger. Skär några skåror i varje klubba. Det hjälper smakerna att tränga in men framför allt blir köttet klart lite snabbare.
Krydda och ringla olivolja över kycklingen.
Lägg bitarna med skinnsidan nedåt i en grillpanna.
Vänd kycklingen när den blivit gyllene på undersidan.
Pajer – del 1
Mjöla en ren bakbänk.
Rulla ut smördegen, dela den på hälften så att du får två stycken 20 x 20 cm kvadrater. Lägg en av dem i kylen och spara till en annan dag.
Strö några nypor malen kanel över smördegen.
Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i sex delar.
Sätt ner rullarna med snittytan uppåt i en muffinsplåt.
Tryck ut degen med tummarna så att den är platt i botten och når upp till kanten på formen.
Sätt in formen i övre delen av ugnen och grädda i 8-10 minuter, eller tills pajerna fått färg.
Potatissallad – del 1
Tvätta potatis och sötpotatis och halvera dem på längden.
Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med en halv citron.
Täck över formen med plastfolie och tillaga i mikrovågsugnen i 15 minuter på full effekt.
Lägg den i mixer eller matberedare med skalade vitlöksklyftor.
Lägg ner chili (skär bort stjälkarna), paprikapasta, citronskal, citronsaft, vitvinsvinäger, Worcestershiresås, basilika, lite vatten samt en rejäl nypa salt och peppar.
Mixa slätt.
Kyckling – del 3
Skär paprikorna i stavar och lägg i grillpannan.
Skruva ner värmen till mediumvarmt och fortsätt röra runt.
Pajer – del 3
Ta ut muffinsformen ur ugnen och pressa till pajdegen mot kanterna för att göra plats får fyllningen.
Skeda ner the crème fraîche-blandningen i pajskalen.
Grädda i övre delen av ugnen – sätt en timer på 8 minuter.
Kyckling – del 4
Häll piri piri-såsen i en lagom stor ugnsform med galler över.
Lägg paprikan åt sidan och lägg kycklingen i såsen.
Strö timjan över kycklingen.
Sätt in formen i mitten av ugnen.
Pajer – del 4
Hetta upp en liten kastrull.
Pressa ner saften från apelsinen och tillsätt 4 matskedar socker.
Rör och passa blandningen, men kom ihåg att den är jättehet så smaka inte på den.
Potatissallad - del 2
Finhacka röd chilli, och det mesta av koriandern på en skärbräda. Blanda ihop dem medan du hackar.
Tillsätt fetaosten och fortsätt hacka och blanda ihop.
Kyckling – del 5
Ta ut pajerna ut ugnen och flytta upp kycklingen längst upp i ugnen.
Stek i 10 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Pajer – del 5
Häll lite av karamellsåsen över varje paj.
Ställ pajerna åt sidan så att fyllningen får stelna.
Sallad
Blanda ruccolan direkt i påsen med extra jungfruolivolja, en rejäl nypa salt och peppar samt saften från en halv citron.
Häll upp salladen i en skål.
Potatissallad – del 3
Kontrollera att potatisen är färdig.
Ta en hjälp av en tång och krama ut saften ur citronen över potatisen.
Blanda ner korianderblandningen från skärbrädan och blanda samman alltihop.
Salta och peppra.
Avslutning
Ta ut kycklingen ur ugnen och dekorera med några korianderblad.