Janssonpizza

NYHET
koket.se
Janssonpizza
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Janssonpizza

10 ingredienser

30 min

En mingelvänlig snitt i pizzastyle som har alla goda smaker från Janssons frestelse. Servera dem varma som tilltugg till glögg.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, fint strimlade (stora)
  • 450 g kokt potatis
  • 1 förp ansjovisspad (à 125 g)
  • 1 dl smetana (eller crème fraîche)
  • 100 g lagrad ost, grovt riven
  • 3 libabröd
  • svartpeppar, efter smak
  • ev salt, efter smak
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Skala och strimla löken fint. Stek löken mjuk i smör i en stor stekpanna. Låt svalna något.
  2. Gaffla ihop den kokta potatisen grovt med den stekta löken i en skål.
  3. Tillsätt ansjovis med spad, smetana (eller crème fraîche) och svartpeppar. Blanda väl.
  4. Riv osten grovt och blanda ner i röran. Smaka av och se om det behövs salt.
  5. Ta ett libabröd och lägg röran på ena halvan av brödet. Vik över den andra halvan så att det bildas en halvmåne.
  6. Hetta upp en generöst med smör och olja i en stekpanna.
  7. Stek de fyllda bröden på båda sidor tills ytan blir gyllenbrun och nästan lite friterad och fyllningen är varm.
  8. Ta upp från pannan och låt bröden rinna av på hushållspapper.
  9. Dela varje bröd i 4-6 mindre "pizzabitar".