Jättegod laxburgare med örtaioli och picklad gurka

Laxburgare med örtaioli och picklad gurka
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jättegod laxburgare med örtaioli och picklad gurka

17 ingredienser

30 m

En riktigt god burgare som görs på lax och salladslök. Servera mellan två rostade brödskivor tillsammans med örtaioli och picklad gurka.

Ingredienser

portioner

Picklad gurka

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 gurka

Laxburgare

  • 600 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl salladslök, finskivad
  • smör, att steka i

Örtaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 kruka basilika
  • några dillkvistar
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Till servering

  • bröd, rostat
  • citron

Gör så här

Picklad gurka

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.

Laxburgare

  1. Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare. Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan. Stek 3-4 minuter på varje sida.

Örtaioli

  1. Mixa till en slät grön dressing.

Montering

  1. Bred örtaioli på bröden. Lägg på burgaren och gurkan. Ät genast.