Vit choklad– och citronkräm med sommarbär

Vit choklad– och citronkräm med sommarbär
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Vit choklad– och citronkräm med sommarbär

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

8 ingredienser

Sommar i en kopp... Recept från boken Kalasgott.

Läs mer om boken

Kalasgott

Ingredienser

portioner

Vit choklad- och citronkräm

  • 100 g vit bakchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl citron, färskpressad
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 äggulor

Till garnering

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl blandade färska bär

Gör så här

  1. Finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädde med citronsaft och socker.
  3. Vispa i chokladen och rör smeten slät.
  4. Vispa upp äggulorna i en separat skål.
  5. Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna.
  6. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omrörning.
  7. Häll upp krämen i portionsformar och låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
  8. Vispa grädden lätt tillsammans med florsockret.
  9. Toppa portionsskålarna med grädde och färska bär.