Jennie Walldéns bästa revbensspjäll

koket.se
Jennie Walldéns bästa revbensrecept
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennie Walldéns bästa revbensspjäll

13 ingredienser

3,5 h

Honey mustard ribs med kanel! Perfekta revben att servera på julbordet eller som en lyxig middag med potatis och coleslaw! Du kan även grilla dem!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 kg tunna revbensspjäll

Glaze

  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl honung
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl skånsk senap
  • 1 tsk tabasco
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk malen kanel
  • salt
  • peppar

Servering

  • 700 g potatis, rostad
  • coleslaw

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra.
  2. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Baka i ugnen i 3 timmar.
  3. Riv ingefära och vitlök, blanda samman alla ingredienserna till glazen.
  4. Efter 3 timmar, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Lägg över i en bakplåtsklädd ugnsform. Pensla på glazen tjockt och sätt tillbaka i ugnen där glazen ska sätta sig.
  5. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.
  6. Servera på julbordet eller med en god krispig sallad och potatismos till.