Jennie Walldéns ostbricka

koket.se
Jennie Walldéns ostbricka
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennie Walldéns ostbricka

14 ingredienser

Bjud på godaste ostbrickan med en härlig mix av såväl milda som mer smakrika ostar. För bästa smakupplevelse har Jennie också matchat god dryck till osten.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Hårdost

  • gruyèreost
  • Grana Padano

Getost

  • chèvreost

Kittost

  • Taleggio

Vitmögelost

  • Brie de Meaux

Tillbehör

  • salta kex
  • frökex
  • baguette (gärna på surdeg)
  • fikonmarmelad
  • dadlar
  • vindruvor
  • päron
  • rostade mandlar
  • hasselnötter

Gör så här

  1. Ta fram ostarna i tid så att de hinner bli rumsvarma, då smakar de som mest.
  2. Lägg upp ostarna tillsammans med övriga tillbehör på en bricka.

Dryckestips

  1. Rött vin: Pinot noir, t ex Heinrich nr 20110
  2. Vitt vin: Riesling, t ex Leitz Magic Mountain nr 70626
  3. Fransk cider, t ex Cidre Biologique nr 1803

Tips! Trevligt att servera på en ostbricka är 4-5 sorters ost. Räkna med 30–35 g vardera av mjuka ostar och 35–40 g av hårda ostar per person om du vill servera ostbrickan som en egen måltid.